Lauantai 15.8.2009

 

 

 

Heräsin aamulla ennen yhdeksää ja päätin lähteä kaupungille, vaikkei pyhän takia ollutkaan markkinoita. Kävelin rantaa pitkin ja bongailin tuttuja paikkoja. Tuntemattoman Sotilaan aukiolla hämmästyin ekan kerran vaikka olin uudistuksista kuullutkin. Paikasta oli todellakin tullut aukio, enää se ei ollut pelkkä kaoottinen risteys ja parkkipaikka. Jopa itse Tuntematon Sotilas oli kääntynyt toiseen suuntaan :) Jatkoin matkaani rantaa pitkin Savodoriin aamupalalle ja sieltä vanhan kaupungin kujia kierrellen ja kaarrellen kunnes löysin itseni Neljän Marttyyrin aukiolta.

 

Sovittuani treffit Lissun kanssa lähdin taas eteenpäin ja ekaa kertaa seurasin katujen nimiä. Hämmästyin itsekin, sillä löysin oikean kadun ihan vahingossa ja hetken päästä istuskelin Lissun sitruunapuun alla. Lähtiessäni sain mukaani reissupuhelimen, joten yhteydenpito on loppuajan ilmaista ja todella helppoa. Kotiin kävelin kaikessa rauhassa.

 

Kotona suoritin loman ikävät velvollisuudet eli kirjoitin ne pari pakollista postikorttia toastia nakertaen ja vaihtaen kuulumisia S:n ja O:n kanssa.

 

Alkuillasta taksi nappasi mut kyytiin rantakadulta ja sitten olimme matkalla pieneen Xromonastirin kylään viettämään Marianpäivää. Vartin ajomatkan päästä löytyi varsin viehättävä ja pieni, n. 300 asukkaan kylä. Silja kierrätti meidät kylän ympäri kertoen kylän historiaa siinä samalla. Platialla varattiin itsellemme paikat pitkän pöydän päästä ja sitten siirryimme kylän ainoaan tavernaan kyläyhdistyksen puheenjohtajan meille lupaaman frappeen äärelle. Siitä oli varsin mukava seurata mm. pöytien kattamista, sillä esimerkiksi haarukoiden asettelu pöytiin aiheutti suunnatonta päänvaivaa ihmisille...

 

Juhlan kerrottiin alkavan "το βραδυ", mutta ruokailun alkavan kymmenen jälkeen. Parkkeerasimme itsemme pöytään eikä siitä sitten juuri enää noustukaan... tosin piti olla myös melkein hengittämättä, sillä perinteisellä kafenion-tuolilla istuessa ei voi liikahtaakaan, ei varsinkaan silloin, jos tuolin kaikki jalat ovat eri korkeudella... Pöydästä löytyi valkoviiniä ja rakia, horiatikia, gravieraa ja paria erilaista leipää. Illan mittaan syötiin myös possua perunoiden kera, lammasta ja pilahviriisiä ja jälkkäriksi melonia. Tanssiryhmä Koruites esitti kreetalaisia kansantansseja Haralambos Gargahourakiksen, Dimitris Skoulasin ja Nikos Karaviraksen musiikin säestyksellä. Hienoja tansseja, hyvää musiikkia ja silmäniloa löytyi. Illan kruunasi paikalla olevien miesten yhdessä bändin kanssa laulama laulu... Platialla oli varmaan lähes 2000 ihmistä, joista me 4 olimme ainoat ei-kreikkalaiset... Neljän aikoihin aamusta soitettiin taksi hakemaan meidät kotiin.

 

    Maanantai

    Tiistai

    Keskiviikko

    Torstai

    Perjantai

    Lauantai

    Sunnuntai

    Maanantai

    Tiistai

    Keskiviikko

    Torstai

    Perjantai

    Lauantai

    Sunnuntai

    Maanantai

    Tiistai

    Keskiviikko

    Torstai

    Perjantai

    Lauantai

    Sunnuntai

    Maanantai