Keskiviikko 17.8.2005           

Aamulla lähdettiin liikenteeseen jo yhdeksän aikoihin. Käveltiin Misirian kautta, että pääsin kuvaamaan Entasiksen "rauniot" päivänvalossa. Poikettiin pääkadun varrelle leipomoon ja sitten kurvattiin kansallistien toiselle puolelle hautausmaalle ihailemaan maisemia. Matkalta löydettiin viinirypäleitä, oliiveja ja pari tunnistamatontakin kasvia.
Kotimatkalla istuskeltiin Agion Anargiron kirkon aidalla syömässä tiropitat.

Pikaisen kotonakäynnin jälkeen lähdettiin rannalle. Melskattiin meressä kuin pikkulapset nauttien jokaisesta hetkestä ja ennenkaikkea jokaisesta aallosta. Aallot oli isoja, mutta loivia. Myöhemmin ne kyllä muuttui terävimmiksi vaahtopäiksi ja aikamme niitä rannalta ihailtuamme lähdimme altaalle.

Retyn ihania aaltoja

Auringonlaskun aikaan lähdettiin voltalle. Käveltiin keskustaan päin, ihailtiin auringonlaskun viimeisiä värejä, tyrskyävää merta ja loman ensimmäisiä kunnon tuulia.
Syömään mentiin Mediterraneaan. Ruokalistalla oli rakastamaani tomaattikeittoa ja suussasulavaa giuvetsia. Marjalle puolestaan kreikkalaisia makkaroita ja moussakaa. Erittäin hyvät valinnat jälleen kerran! Mä toki olin jo haaveillut soutzoukakiasta, mutta niitä en ollut tällä kertaa löytänyt vielä ensimmäiseltäkään listalta... ja niitä on pakko jostain löytyä, sillä viime reissulla en ehtinyt niitä syömään!

Pitkälle yöhön istuttiin parvekkeella ja kuunneltiin elävää musiikkia Alkikselta.